În era actuală, în care complexitatea pieței financiare este tot mai accentuată, educația financiară devine din ce în ce mai importantă.

În acest context, am dedicat ultimii ani pentru a dezvolta și implementa proiecte de educație financiară. Acestea au ca scop principal îmbunătățirea cunoștințelor și înțelegerii financiare a comunității noastre. Majoritatea au legătură cu educația financiară a copiilor, deoarece aceștia sunt adulții din economia de mâine.

Vezi mai jos proiectele de educație financiară pe care le susțin!

Să Vorbim Afacereza – Proiect PNFAIMM

sa vorbim afacereza

In cadrul proiectului Sa Vorbim Afacereza, actiune de educatie financiara si antreprenoriala al Patronatul National al Femeilor de Afaceri din IMM, mergem la scoli din mediul rural.

Discutam despre lucruri complicate, notiuni despre economie si business in cuvinte simple si cu exemple din realitatea lor imediata.

De regula plec de la subiecte care ii atrag pe ei pentru a ajunge la lucrurile cu sens despre care sa vorbim- plecam de la criptomonede si cum sa faci bani pe Tik Tok si ajungem la planuri de viitor, ce si-au propus si cum pot sa faca ce si-au propus. Scopul final e sa le dam aripi si speranta sa viseze. Sa creada ca se poate. Pentru cei mai multi cred ca nu pot, ca nu merita, ca NU SE POATE, ca NU SE MERITA.

Si da, educatia non-formala trebuie sa ajunga in cat mai multe scoli, e nevoie sa deschidem acest dialog.

In anul 2023, proiectul s-a implmentat in cadrul scolilor gimnaziale din comunele Tortoman, Silistea si Poarta Alba, prin intermediul cursurilor si activitatilor interactive. 

Sa vorbim despre bani – Proiect sustinut de Ameropa Grains

educatie financiara copii sate

Abordez inca o data problema educatiei financiare impreună cu Ameropa Grains, care oferă sprijin in adresarea nevoii copiilor de a avea cunoștințele financiare necesare.

Educatia financiara si plantarea resurselor au multe in comun, in sensul ca ambele implica investitii de timp si energie in scopul obtinerii unor rezultate durabile. Ambele sunt investitii pentru viitor, ambele necesita grija si ingrijire constanta, perseverenta si o viziune pe termen lung pentru a obtine rezultatele dorite.

Merg in scolile din mediul rural cu proiectul de educatie financiara de mai multi ani. De-a lungul timpului am observat mai multe lucruri cu privire la echiparea copiilor pentru provocarile financiare pe care le vor intampina in viitor. Ca observatie generala, elevilor le lipsesc notiunile elementare, de baza, ale gestionarii eficiente a banilor si bugetului.

Educația financiara nu este doar despre invatarea de a economisi banii sau cum sa faci un buget, este despre înțelegerea profundă a modului în care funcționează banii, investițiile și gestionarea resurselor financiare. Prin integrarea acestor informatii in programa scolara, chiar si informal, elevii vor avea instrumentele necesare pentru a face fata cu incredere situatiilor financiare viitoare.

Pe tema educației financiare, organizez și cursuri pentru părinți, adulți și cupluri.

Speaker evenimente pe teme financiare

Iata, mai jos, cateva dintre evenimentele de educatie financiara in cadrul carora am avut placea de a fi speaker!

Speaker eveniment Bizz Club

speaker eveniment Bizz club

In cadrul acestui eveniment, am vorbit despre fondurile europene nerambursabile care pot fi accesate in viitorul apropiat, antreprenorilor prezenti la BizzClub.

Speaker la evenimentul AMEvent

speaker fonduri europene

Am tradus antreprenorilor prezenti limbajul complicat al accesarii fondurilor europene in mod simplu si inteligibil.

Speaker eveniment MIB International

speaker educatie financiara

Am sustinut o prezentare despre cum pot fi explicate copiilor chestiunile aparent complicate despre bani si buget.

Alte proiecte pe teme financiare

Comitetul de monitorizare InterReg Next Romania Ucrania

interreg

Interreg Romania-Ucraina este un Program de cooperare finantat de Uniunea Europeana. Programul se adresează zonei aflate la frontiera dintre Romania si Ucraina si contribuie la evolutia catre o regiune de prosperitate si buna vecinatate, realizata prin actiuni de cooperare transfrontaliera in beneficiul statelor membre si nemembre ale UE care se invecineaza.

Pentru perioda 2021-2027 Patronatul National al Femeilor de Afaceri din IMMuri a fost ales ca Observator in Comitetul de Monitorizare al Programului InterReg NEXT Romania-Ucraina.

Ma bucur sa iau si eu parte la acest proiect cu impact ca si membru in Comitetul de Monitorizare.

Pentru orice detalii sau informatii despre proiectele pe care le desfasor sau despre serviciile mele, contacteaza-ma!